söndag 1 mars 2009

World Superbike premiär



Idag kl 17 gäller det. (Kolla Eurosport)
BMW gör premiär i World Superbike med S 1000 RR och piloterna Ruben Xaus (nr 111, t.v. i bild)) samt Troy Corser (nr 11) på Philips Island i Australien.

Aprilia är med som nygammalt märke på startlinjen, BMW är i sammanhanget nybörjare, men har visat bra tider på de officiella träningarna. Troy Corser har vunnit VM flera gånger tidigare på andra märken.
Förra årets mästare Troy Bayliss kör inte längre, och flera tippar BMW som en pall-kandidat.

Andra märken som är med på startlinjen är Yamaha, Honda, Suzuki och Kawasaki samt inte minst Ducati som till och från dominerat starkt (bl.a. med Troy Corser i sadeln).

Konkurrenten om publiken - Moto GP - är mer sofistikerat, men än mer otillgängligt än vad World Superbike (WSBK) är. Många tror på bättre racing i WSBK än i Moto GP i år.
I WSBK kör man med homologiserade "standard" maskiner, förvisso stor budget, men med standardmotorcyklar som trimmats och justerats till perfektion för ren racing. Det gör det mer verklighetsnära för publiken, än de rena fabriksracers som man kör i Moto GP.

Vi får se hur det går, jag hoppas starkt på BMW, men tror att Yamaha och Ducati kommer att slåss om tronen i den här första tävlingen.

Inga kommentarer: